Megleszel!

Terjeszd a trippert!

A tökéletes férfi képmása - Eric Cartman

2017. november 27. 00:24 - migirimeg

Semmi sem ütött nagyobbat, mint a South Park utóbbi és jelenlegi évadjának Eric Cartmanről szóló háttér történetei. A sorozat, amelyet kispöcsként azért imádtunk, mert a "velünk egykorú" srácok trágárkodnak, most újra bebizonyította, hogy jobban oktat, mint a teljes magyar pedagógusi kar. A mai férfi archetípusa az elmúlt két évad Eric Cartmanje. A férfi minden párkapcsolati, mentális és tudatalatti gyengesége megjelenik a szerepében, ezt pedig minden férfitársnak át kell éreznie.

Eric Cartman, a férfi. Eric Cartman barátnője Heidi Turner. Heidi Turner a cuki barátnő képmása, aki nem okoz semmi bosszúságot, de ingert sem. Eric pedig agyfaszt kap miatta. Nem szakít, nem beszél vele, nem veszekednek. A "zsíragy" mindig a haverjainak szidja a csajt, de amikor megjelenik mellette a barátnője, mintha mi sem történt volna, semmit nem említ a másodpercekkel azelőtti gondolatairól. Miután pedig a csaj elmegy, tovább átkozza a haverjainak. De mindig csak akkor, ha épp nincs ott. Brutális. A már sokadjára leírt mondataim törlöm ki újra és újra, mert annyira a hatása alatt vagyok ennek a görbetükörnek. 

Mert milyen is a férfi? A férfi nem szakít, hanem kivár. A nő a kiszemelt pasival szemben akkor taktikázik, amikor meg akarja szerezni. A férfi az aktuális nővel szemben akkor taktikázik, amikor el akarja hajtani. Mondhatjuk azt, hogy a nők jellemzője az intrika és hajlamosabbak az aljasságra, de ez itt most egyáltalán nem igaz. A férfi nem szakít, nem beszél, hanem tüskéket szurkál bele a még meglévő, megunt partnerébe. Nem hajlandó vállalni a felelősséget azért, hogy elhasználta a barátnőjét, egyszerűen csak arra vágyik, hogy egy csettintésre szűnjön meg a már elhúzott párkapcsolat és a nő is kerüljön ki a téridő kontinuumból, s nyoma se maradjon. Csak a valóság nem ez.

A valóság Eric Cartmanen ütközött ki. A kis csávó folyamatosan szúrta a kis tüskéket a csajába, folyamatosan elültette a szakítás magvait, de mindig nélkülöz minden konfrontációt. Próbál elhidegülni, de még jobban elhidegültetni. Rengetegszer patkánykodik szegény lánnyal, de a csajszi ugyanabban a kedélyállapotban megy oda hozzá minden alkalommal, Eric pedig ugyanazzal a manipulatív közömbösségével operál. Nem mondja ki a csajának, hogy mit érez. Eric azt érzi, hogy van egy egész jó csaja, de nála sokkal rosszabbakkal is előbb dugna, mint vele. Elhasználta és most szeretné eldobni. Az már másodlagos, hogy Ericnek semmi esélye nincs más, konkurens punciba belerakni a nyelvét, az aktuális egó sérültsége az ingerhiány miatt prioritást élvez. 

Mindezt odáig viszi Cartman, hogy el is érzi a célját: Heidi szakít. Bár megspórolta azt, hogy felelősséggel a barátnője elé álljon és kimondja a problémáit, vagy szakítson. Ez még nagyobb egó defekt: a csaj szakít vele! Ezek után pedig semmi meglepő nem történik: Eric a konkurens puncira áhítozva belelökte a csaját egy konkurens farokba. Cartman a szakítás után egyből bőgve menekül a haverjaihoz, hogy közülük valaki táplálja egy kis szánalommal, mert most kifejezetten sérült az egója attól, hogy a csaj szakított vele. Majd kiderül, hogy a konkurens pénisz az Kyle. Szóval meg van a megoldás: Kyle a köcsög! Kyle a rohadék geci! Eric el is kapja a zsidó fiút és szét akarja baszni a fejét, amiért elszedte a csaját. S itt az egész fiatal férfigeneráció számára megjelenhetne egy tükör a képernyőn.

Eric semmi mást nem testesít meg, mint a nyers, fogyasztói módra párkapcsolatozó férfit. Azt a férfit, aki az első hetekben naponta ötször dugja meg a nőjét, az utolsó hetekben viszont egyszer sem. Azt a férfit, aki a kapcsolat eleji kapunyitási pániktól hajtva máris belenyal más punciba, de a kapcsolat végén már csak a pornhubnak köszönhetően nyalogatja a monitoron lévő puncit. Azt a férfit, aki fél év után már megunja a kötelező baszást egy adott nővel, ezért az exére is szívesebben gondol dugás közben, akivel persze sokkal rosszabb volt együtt lenni, de végül is ő egy másik nő, nem az aktuális csaja. Mindezek ellenére most vele szakítottak. Az egófrissités érdekében erőlködött mostanáig és próbálta manipulálni belülről a saját kapcsolatát, most mégis az ő egója sérült, helyrehozhatatlanul.  Ő az áldozat, és most gyötrik a szép emlékek belülről, amelyeket Heidivel élt át. Mindenről Heidi jut eszébe. Meg akarja próbálni Heidivel újra. Csak még egyszer. Egy újabb esélyt.

 

A tripper azonban nincs tekintettel a manipulátorokra!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megleszel.blog.hu/api/trackback/id/tr4313396487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása