Megleszel!

Terjeszd a trippert!

A monogámia lehetetlen feladat

2019. december 21. 18:05 - Szememapalyan

Ha nem vesszük alapul a hagyományos monogámiát, (amely annyit tesz, hogy a szexuális élet kezdetétől a szexuális élet végéig egyetlen partnerrel gyakorlod a tevékenységet) hanem a 21. századra jellemző sorozat-monogámiát nézzük, be kell lássuk, hogy a legnehezebb modell, ami szinte teljesíthetetlen.

 

Abban a világban, ahol futószalagon gördülnek le a dugópartnerek a társkeresőnek csúfolt alkalmazásokból, ahol férfiak és nők ezreit érheted el pillanatok alatt és elég hozzá csak körültekintően titkolózni az aktuális partnered elől, ott a monogám kapcsolat a legnehezebben teljesíthető párkapcsolati minta, amit követni lehet.

 

Elsősorban ennek akadálya az ősi ösztönmunka, ami végig lezajlik a romanticizmus által túlideologizált fejekben. A férfiak alapvetően poligámok, a nők viszont nem monogám, hanem hipergám működést örököltek a természettől. A hipergám működésre jellemző az egyik székről a másikra ülés, szünet nélkül. Ennek a jól ismert hiedelmi alapja, hogy nő nem szakít anélkül, hogy ne lenne biztos a következő partner személyében, egzisztenciájában és szexuális képességeiben.

 

A civilizáltság sokféleképpen definiálható. Az általam preferált magyarázata, hogy a civilizáltság az ösztönök elnyomását jelenti a felettes én segítségével. Ebből következik, hogy a monogámia a leginkább komolyabb kihívást jelenti az ösztönös énnek, amit felül kell írni. Tehát a nyitott kapcsolat egyáltalán nem egy magasabb rendű forma, ami lehetővé teszi a boldogságot keleti spiritualitás mintára, hanem afféle megadás az ösztönök és a 21. század elvárásainak. Az ösztönök ezalatt a példa alatt a férfiak részéről a magszórást, a nők részéről a legerősebb "hím" keresését jelenti és ezek azok a minták, amiket felül kell írni.

 

Ezeknek az ösztönöknek való megadását (megcsalást) ideologizálják meg, a férfiak például a "nem adtál p*nát nekem", a nők pedig az "ő sokkal többet tett értem, mint te" féle okádékokkal. A monogámia - ahogy korábban írtam -, a legnehezebb és legértékesebb párkapcsolati modell, de hogy én még sosem találkoztam az ismeretségi körömben hasonlóval, az tuti.

 

A tripper pedig nincs tekintettel a hipergámiára!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megleszel.blog.hu/api/trackback/id/tr2415361562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása